Stiri

get in touch

Euromedia si Beta Cons vor utiliza calendarul de postare introdus de ROAA

11-05-2012

Euromedia si Beta Cons implementeaza calendarul de postare introdus de catre Asociatia Romana de Publicitate Exterioara- ROAA, pentru campaniile outdoor contractate incepand cu data de 2 iulie, in vederea unei mai bune organizari si planificari a campaniilor.

Calendar postareConform calendarului, decorarea se va realiza din doua in doua saptamani, in zilele de luni, marti si miercuri. Astfel, sistemul actual de vanzare va fi impartit pe saptamani, cu o perioada minima de vanzare de doua saptamani.

Printre cele mai importante beneficii oferite de acest nou sistem se afla: transparenta si cresterea calitatii operatiunilor de postare, disponibilitatea mai multor locatii in acelasi timp la mai multi furnizori, eficientizarea operatiunilor de postare, cresterea predictibilitatii si a eficientei campaniilor outdoor.

In prezent, piata de publicitate outdoor nu utilizeaza un calendar prestabilit de postare, fiind supusa unui sistem care permite inceperea campaniilor in orice zi a saptamanii. Lipsa standardizarii provoaca deseori intarzieri in inceperea campaniilor, ceea ce duce la aparitia unor tensiuni in relatia furnizor - agentie media – advertiser. Aceasta deoarece implementarea campaniilor outdoor presupune planificarea unor procese si operatiuni (creatie, DTP, productie, transport, logistica, rapoarte decorare) care necesita foarte multe resurse.

Elaborarea calendarului de postare reprezinta un pas important realizat de catre Asociatie, cu sprijinul partenerilor sai, in scopul ridicarii standardelor industriei de outdoor din Romania.

Calendarul va intra in vigoare pentru campaniile rezervate dupa data de 1 iunie 2012.

Certificari / Afilieri